18 Kasım 2012 Pazar

Takipteyim:)) Prabal Gurung



2009 NewYork Moda Haftasi'nda ilk koleksiyonunu sunan Singapur'lu tasarimci Prabal Gurung takip ettigim modacilar listesine biraz gec girdi ancak saglam bir yer edinmeyi basardi. Tasarim hayatina Nepal'de baslayan tasarimci 1999 yilinda Newyork'ta Donna Karan'in yaninda calismaya baslamis ve o ilk yilinda Parsons/FIT tasarim yarismasinda "En Iyi Tasarimci" odulunun sahibi olmus. Michelle Obama, Zoe Saldana,  Anne Hatteway, Sarah Jessica Parker, Lady Gaga, Jennifer Lawrence gibi bircok degisik isim tarafindan tercih edilen tasarimci, essiz ve cesur yaklasimi ile bircok renk, desen ve baskilari biraraya ustalikla biraraya getiriyor. 



Hizli moda teriminden hoslanmadigini soyleyen tasarimci kadini ozgurlestiren ve kesinlikle icinde yasanabilen parcalar yaratmaya calistigini soyluyor. Kesimleri, kumaslari ve tarzi ile bu tezini de fazlasiyla destekliyor. Tasarimlarina baktigimda bende de kesinlikle ayni etkiyi yaratiyor. Ilk defilesinden itibaren tum koleksiyonlarini inceledigimde gordugum giyilebilir, rahat, sik ve zamansiz parcalar... Boyle soyledigimde  gozunuzde klasik tasarimlar olarak canlanabilirler ancak Prabal tasarimlarina klasik demek mumkun degil...  Desen, renk ve kesimlerle o kadar guzel oynuyor ki tamamen kendine has ve bastan cikarici;)  Butun koleksiyonlarindan derledigim fotograflara goz atarsaniz ne demek istedigimi cok daha iyi anlayacaginizdan eminim. 












Ilgilenenlere duyurulur Prabal tasarimlarini Turkiye'de Harvey Nichols magazalarinda bulabilirsiniz. Ben de ilk Istanbul seyahatimde bir Harvey Nichols ziyareti yapip Prabal tasarimlarini yakindan inceleyecegim. Ayrica Turkiye'ye gonderim yapmaya baslayan SaksFifthAvenue sitesinden de ulasabilirsiniz.

Gorusmek Uzere :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder