26 Ocak 2012 Perşembe

Akıllı Alışverişin İpuçları...




Dolabınızı açtığınızda vücudunuza uymayan ya da halen etiketi üzerinde olup dolabınızın bir köşesinde unuttuğunuz kıyafetler buluyor musunuz?  Ya da birilerinin üzerinde beğenip aldığınız elbiseyi dolabınızdan hiçbir şey ile kombinleyemiyor musunuz? İndirim sezonlarında sadece ucuz olduğu için aldığınız ve uzun zamandır giyilmeyi bekleyen 5 parçadan fazla kıyafetiniz var mı? Eğer bu sorulara cevaplarınız evet ise ortada yanlış giden bişeyler var demektir.
Ama alışveriş yapmayı seviyorum dediğinizi duyar gibiyim, kim sevmez ki… Haklısınız alışverişin ihtiyacımızı olanları almanın dışında psikolojik olarak olumlu etkileri var tabi ama nerede durmamız gerektiğini ve nasıl doğru alışveriş yapacağımızı bilirsek!!!
Bu nedenle doğru alışveriş için dikkat edilmesi gereken basit ve uygulaması kolay birkaç ipucunu sizlerle paylaşmak için biraz araştırma yaptım. Umarım bana olduğu gibi size de yardımcı olacaklardır;


Liste Yapın ; “Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez”
Alışverişe çıkmadan once ihtiyacınız olan veya almayı planladığınız ürünlerin bir listesini hazırlayın. Bu liste; tüm seçenekler arasında kaybolmanızı engellemekle kalmayacak aynı zamanda hedefe odaklanmanızı sağlayarak dürtülerinizle alışveriş yapmanızı durdurmaya yardımcı olacaktır.


Bütçe Hazırlayın; Aylık, Yıllık veya Sezonluk
Gelir ve gider dengenizi oluşturmak gereksiz para harcamanızı engelleyerek daha sonra ödenemeyen borçlarla boğuşmanızı önleyecektir.

Vücudunuzu iyi tanıyın ve ona gore seçimler yapın; “Hepimizin vermesi gereken -birkaç fazla kilosu- mutlaka vardır.”
Alışverişte yaptığımız en büyük hatalardan biri nasıl olsa zayıflayacağım diyerek aldığımız vucüdumuza tam olmayan kıyafetlerdir. Kullanıp kullanamayacağımızı bilmediğimiz ürünleri satın almak gereksiz para harcamanıza neden olur. Üzerinize olmayan parçalara vereceğiniz parayı çok istediğiniz ancak fiyatından dolayı alamadığınız bir ürünü almak için biriktirmeyi deneyin. Biriken parayı görünce yapılan gereksiz alışverişlerin önemini anlayacaksınız.

Günlük Yaşantınıza Uygun Seçimler Yapın;
Günlük yaşamınızın kriterlerine uygun olmayan kıyafetler kendileri için uygun zamanı beklerken dolabınızda yer kaplamaya devam edecektir. Örneğin; Elbise ve topuklu ayakkabı kombinasyonunu çok seviyorsunuz ancak günlük yaşantınızda çoğunlukla pantolon ve düz ayakkabı tercih ediyorsanız, topuklu ayakkabılara para yatırmak sizce de yanlış bir karar olmaz mı? Unutmayın şık olmanın en önemli ayrıntılarından biri rahat ve yerine gore giyinmektir.

Deneme Kabinlerini Unutmayın;
Kesinlikle denemeden alışveriş yapmayın. Elinizde veya manken üzerinde gördüğünüz bir elbise sizde aynı şekilde durmayabilir. Üşenmeyin ve deneme kabininin yolunu tutun. Hatta beğendiğiniz ürünün birkaç bedenini yanınıza almayı unutmayın. Bedenler marka veya kumaşa göre farklılık gösterebilir. Etiketlerde yazan numaraları unutun ve üzerinize uyan kıyafetleri alın…

Temel Parçalara Yatırım Yapın; “Siyah Pantolon, Siyah Elbise, Beyaz Gömlek”
Zamansız temel parçalar her zaman dolabınızın kurtarıcıları olacaktır. Farklı kombinasyonlarla bambaşka etkiler yaratabilecek temel parçaların kesim ve kumaşlarının iyi olmasına dikkat edin. Ucuz olduğu için aldığınız ama giyemediğiniz birçok ürün yerine farklı şekillerde kullanabileceğiniz bir parçaya yatırım yapın. Bu parçalar çok yönlü ve uzun vadeli kullanımlarıyla yatırdığınız paranın karşılığını verecektir.

İndirim Sezonlarını Takip Edin;
Gözünüze kestirdiğiniz ancak bütçenizi aşan ürünleri almak için kendinizi zorlamak yerine mağazaların indirim sezonlarını takip edin. Yarıdan daha düşük fiyat ödeyerek almanın zevki paha biçilemezJ Tabi ki indirimde diye önünüze gelen herşeyi almayın. “İndirimde olmasaydı bunu alır mıydım?” sorusu çok yardımcı olacaktır. Cevabınız “Hayır” ise ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.


İyi Alışverişlerrr..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder