31 Ocak 2012 Salı

Mekan Tavsiyelerim-1

Kaşifler ve sıra dışı mekanları sevenler için biçilmiş kaftan olan Tamirane cafe-restoran-performans alanı olarak 2008'de Santralistanbul'da kuruldu. İstanbul’un en büyük kültür-sanat-eğitim merkezi olan Santralistanbul şehrin elektrik fabrikasıyken (Silahtarağa Elektrik Fabrikası) su arıtma tesisi olarak işleyen bu hangar yapılı bina daha sonra fabrikanın tamirhanesi işlevini görmüş. Tamirane’deki tasarım anlayışı, rahatlık, özgünlük ve Tamirane’nin ham ve endüstriyel duruşunu yansıtıyor. Bunun yanı sıra, Tamirane, eski dokuların korunup dönüştürülmesine özen gösteriyor. Gri işçi tulumu giyen garsonlarından, dev makinelerin kaidesi olan “Drysdale Glasgow” logolu kaide DJ masasına ve Siemens marka elektrik ölçüm cihazlarının servantlara dönüştürülmesine kadar mekanın gerçek kimliğine sadık kalıyor.



Müziği varoluşunun yapıtaşlarından biri olarak benimseyen Tamirane’de her hafta düzenli olarak etkinlikler düzenleniyor. Jazz, Nujazz, Electrojazz, Trip Hop, Acid Jazz, Down Tempo, Lounge, Indie, Electronica ve Funk gibi müzik türlerinin temsilcileri ve sevenleri için sevilen bir mekan. Her Pazar günü brunch sonrası 15:00’da gerçekleştirilen “Morning Jazz Sessions” canlı caz performansları serisi ise, bir Tamirane klasiği olarak kayıtlara geçmiş durumda. Tamirane, 2011’de yeni bir etkinlik serisi başlattı; her Cumartesi gerçekleşen “Morning Indie Sessions”larla İstanbul’un alternatif, bağımsız ve güncel müzik yapan DJ ve grupları gündüz saatlerinde performans sergiliyorlar.


Ancak mekan bir klüp olmadığını ve yeme-içme mekanı olduğunu özellikle belirtiyor ve bunu destekleyecek menüsü ile göz dolduruyor. Bilinen yemekleri sıra dışı sunumlarıyla yeniden göz dolduruyor. Menüsünde; "Yeşiller" başlığı altında salatalar; "Ekmek Arası" başlığı altında burger, sandviç ve dürümler; atıştırmalıklar, şarküteri tabakları, ana yemekler, tatlılar ve içkiler bulunuyor. En çok sevilen menü üyesi "Tamirci Burger"; bazlama ekmeğinde köfte, marul ve biberli domates sostan oluşuyor. Porsiyon büyüklüğü ve fiyatlandırma açısından baktığınızda hesaptan şikayet etmeyeceksiniz. Ayrıca zenginliği küçümsenmeyecek bir içki ve içecek menüsü de bulunuyor. Tamirane etiketli özel şarabı Corvus'u kesinlikle denemelisiniz. Şarapların şişe fiyatları çok yüksek değil, ayrıca birkaç çeşidi kadeh olarak da alabilirsiniz.


Yolunuz düşerse yada düşmese de gidilmesi gereken yerler listenize eklemeniz gereken; girdiğiniz andan itibaren kendinizi bambaşka bir yerde hissetmenizi sağlayacak bir mekan. İster müzik dinleyip bir şeyler içmeye isterseniz lezzetli yemeklerini tatmaya gidin gittiğinize kesinlikle pişman olmayacaksınız. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder