24 Ocak 2012 Salı

Assouline - Kitabı Sanata Dönüştüren Kitabevi


Gözlerinizi kapatın ve loş bir ışık altında, hafif bir lounge müzik eşliğinde, mum kokuları arasında koltuğunuza uzanıp hayatınızda en çok ilgi duyduğunuz konuda bir kitap okuduğunuzu hayal edin... Kapağını açtığınız anda sizi bir serüvenin içine çeken mucizelerin dünyasına girmeye ne dersiniz… O zaman size Bebek’te Mısır Konsolosluğu’nun karşısındaki dünyaca ünlü Fransız yayınevi Assouline’nin İstanbul şubesini tavsiye ediyorum.


Assouline sadece bir kitabevi değil; modadan mimariye,sanattan seyahate, hobiden gastronomiye birçok konuda sahip olduğu ayrıcalıklı 
koleksiyon yayınları ile tam bir serüven… Kitabevin’de toplam 2 bin 500 kitap var ama 
şüphesiz en ilgi çekici olanları Coffee Table boyutunda (45 x 35 cm) elle yapıştırılmış fotoğraflarla süslü “Ultimate Collection” adı verilen koleksiyonluk kitapları. Assouline’de bir “ultimate collection” kitabın hazırlanması en az 1 yılı buluyor. İçeriklerinin yanı sıra görünüşleri ile kendinizi özel hissetmenizi sağlıyorlar. Hepsi adeta birer sanat eseri ve bu sanat eserleri sizi kendi dünyalarındagezintiye çıkarıyor. Kitabevi’nin kitaplarını lüks olarak tanımlayabilirsiniz ancak lüks olma özelliği kesinlikle içeriklerinden ve yarattıkları ayrıcalıklı hislerden kaynaklanıyor. Örneğin; Christian Dior’un 60. yılı için hazırlanan kitap, bu modacının 60 sene boyuncayaptığı o müthiş elbiseleri bize sayfa sayfa yaşatıyor. Aynı şekilde dünyadaki çeşitli otellerin odalarından çekilmiş manzaraları anlatan ‘Room With a View’la bir rüya kurup belki hayatınızda hiç gitmeyeceğiniz bir yere camdan bakıyor gibi hissediyorsunuz.





"Ultimate Collection" kitapların fiyatları herkesin alabileceği fiyatlarda değil maalesef. Örneğin; gerçeklik hissini sağlamak için kabı ipekten halı motifleriyle kaplanmış ve sayfa kenarları altın varakla süslü “Grand Bazaar”ın (Kapalıçarşı) fiyatı 1250 TL ancak üzülmeyin "Memoir" denilen normal boyuttaki kitapların fiyat ortalaması 200 TL ve ulaşmak              imkansız değil gibi görünüyor.    
             

      Kitabevi aynı zamanda kitaplarla uyumlu hediyelikleri ile de ayrıcalık yaratıyor.  Değişik formlu büyüteçlerden matbaa karakterlerinden oluşan kağıt ağırlıklarına, mektup kağıdı ve zarfından oluşan şık setlerden kütüphane hissi yaratacak farklı kokulu mumlara kadar özel hediyelikler kitaplara eşlik ediyor. Hediyeliklerde son nokta ise kitaplarınızı keyifle okuyacağınız ortamı yaratmanızı sağlamaya yardımcı olmak için konsepte eklenen kaşmir battaniyeler...

       Belki Assouline'nin koleksiyonundan bir sanat eserine sahip olmak istersiniz belki de sadece kahvenizi yudumlarken özel kitapları incelemeyi tercih edersiniz bilinmez ama yolunuzun Bebek'e düştüğü ilk gün bu ayrıcalıklı butik kitabevine uğramanızı  kesinlikle tavsiye ederim.




Gitmeden küçük bir araştırma yapmak isterseniz shopassouline.com'a bir göz atın derim.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder