17 Temmuz 2012 Salı

Alın size bir bilmece daha:)) "PEPLUM"

Moda jargonlarından kafamızı karıştıran bir kelime daha "PEPLUM". Nedir bu peplum peki?? Peplum eski yunancada kadın elbisesi anlamına geliyormuş ancak günümüzde kıyafetlerin bel kısımlarına eklenen volanın moda terminolojisindeki adı aslında... İlk olarak 1940'larda ortaya çıkan bu trend günümüzde birçok tasarımcı tarafından tekrar yorumlandı ve ceketten elbiseye, bluzden eteğe kadar birçok parçada kullanılmaya başlandı. Bana sorarsanız peplum gerçekten feminen bir silüet ortaya çıkarıyor özellikle kalem eteklerdeki formuyla...
Peki Peplum akımını kimler giymeli ? İnce vücut yapısına sahip olanlar her trendde olduğu gibi peplumu da her şekilde kullanmak konusunda özgürler. Özellikle bölgesel fazlalıkları olanlar için şık bir kurtarıcı. Eğer ince bir bel ve geniş kalçalarınız var ise büyük parçadan oluşan peplum parça kalçalarınızı şık bir şekilde saklamanıza yardımcı oluyor. Eğer beliniz kalınsa peplumu biraz yukarıda tutup kalçanızın uygun ölçülerini ön plana çıkarabilirsiniz. Ancak benim fikrimi sorarsanız peplum trendi icin önemli olan belin inceliği. Bel ölçüsü kalınlaştıkça kum saati görüntüsünden uzaklaşıp daha da kalım görünme riski artıyor. Peplum'un büyüklüğü ve yerini seçmek için birkaç deneme yapıp en uygununu bulmanız da fayda var. Hanım hanımcık görüntüyü desteklemek için yüksek topuklu ayakkabılarla kullanmanızı tavsiye ederim.

Vee gelelim peplum parçaları nasıl kullanacağımıza;

Elbise;

Örneğin geniş kalçalarınız var ise bu modeldeki gibi geniş parçalı peplum elbiseyi iyi bir kamuflaj olarak kullanabilirsiniz.






Eğer ince bir silüetiniz var ve belinizi daha da ön plana çıkarmak istiyorsanız bele iyice oturan küçük parçalı peplumlar tam size göre;


Özel günlerinizde kullanabileceğiniz daha iddialı parçalar için Hollywood yıldızlarına göz atmakta fayda var;


Blake Lively Victoria Beckham tasarımı peplum elbisesi ile


Alexander McQueen peplum trendini muhteşem yorumlayan tasarımcılardan...




Ceket & Bluz;

Peplum ceketleri en çok kalem eteklerle birlikte kullanılıyor ancak elbise görüntüsünden uzaklaşabilmek için farklı renk ve kumaş kombinleri tercih edilmeli. Benim tercihim ise kesinlikle dar paça pantolonlarla birlikte kullanmak, daha özgün bir görünüm elde edeceğiniz kesin... Ceketin bel kısmında kemer kullanırsanız belinizi daha da vurgulayabilirsiniz.


Alexander McQueen











Etek;

Peplum etekleri dar bluzlar ve kemerle yada daha spor bir görüntü için bol gömleklerle kombinleyebilirsiniz. Yaz aylarında özellikle parlak renkli olanları beyazla birlikte kullanarak çok şık bir görüntü yakalayabilirsiniz.



Jason Wu tasarımı ile Blake Lively







 


Umarım Peplum hakkında biraz fikir verebilmişimdir. En kısa zamanda görüşmek üzere...
Sevgiler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder