27 Temmuz 2012 Cuma

Marilyn Monroe Sergisi Salvatore Ferragamo Müzesi'nde


Moda dünyasının sanata tutkuyla bağlılıyla bilinen modacısı Salvatore Ferragamo; Floran'sadaki müzesinde popüler kültürün efsanevi yıldızı Marilyn Monroe'ya ithafen gerçekleştirdiği "Marilyn" adlı sergisiyle gündemde. 28 Ocak 2013 tarihine kadar ziyarete açık olacak sergide Marilyn Monroe'nun tutkunu olduğu markanın, özel hayatı ve filmlerinde giydiği 30 kült modeli tasarlanan cam fanuslarda Marliyn'in muhteşem fotoğrafları eşliğinde sergileniyor. Sergide Mariyn'in büyüleyici ayakkabı koleksiyonunun yanı sıra giydiği 50 efsane kıyafet de sergileniyor. Ayrıca efsanevi sarışının "Let's Make Love" filminde giydiği ayakkabının minyatürü şeklinde yapılan iki parçalık kolye tasarımı serginin ilgi çekici parçalarından.




Eşsiz serginin kreatörlüğünü yapan Steffano Ricci ve Sergio Risaliti  sergiyi hayata geçirme aşamasında fırtınalı bir hayatı olan yıldızın filmlerini, belgelerini ve fotoğraflarını detaylı bir şekilde inceleyerek Marilyn'in ölümsüz ruhunu ortaya çıkarmayı başarmışlar. Tabi ki bu konuda müzenin sofistike ambiyansının etkisini de göz ardı etmemek gerekiyor.





28 Ocak 2013 tarihine kadar Floransa'ya yolunuz düşer mi bilmem ama eğer düşerse bir zamansız ve efsane yıldızın hayatının içinde kısa bir yolculuğa çıkmayı unutmamanızı tavsiye ederim. Ben şimdiden gitmenin yollarını aramaya başladım bile :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder