6 Şubat 2012 Pazartesi

Zamansız Şıklığın Anahtarları...

Farklı renk ve desende bir sürü özgün parçadan oluşan bir dolap hayal edin... Eklektik bir stil her gün yeni bir serüvene başlamak anlamına gelebilir tabi ama gerçekten güçlü bir hayal gücünüz ve tutkuyla bağlı olduğunuz bir stiliniz var ise... Peki ya yoksa ve eklektik parçaları kullanmak konusunda kararlıysanız???
O zaman kendinizi dolabınızın karşısında tam bir kaos içinde saatler harcarken bulabilirsiniz ve elde ettiğiniz sonuç her biri baskın karakterli bu tarz parçaların etkilerini yok edecek şekilde bir fiyasko olabilir. Kullanamadığınız parçalar ve ağzına kadar dolu bir dolap da cabası. Kendi başlarına star olabilecekken terk edilmeye yüz tutan bir sürü güzel parça :(( 
Onları ve kendinizi star yapmanın aslında çok kolay bir yolu var. Hepsiyle uyum sağlayabilecek renk ve modellerdeki zamansız ve temel parçalar, umutsuz sandığınız dolabınızda sihir etkisi yaratabilir. Çok yönlü ve fonksiyonel kullanabileceğiniz bu parçalar dolabınızın oscarlarını kazanmaya aday olacaklar. Her sezon değişim gösteren ve başımızı döndüren trendlerin karşısında bir kalkan gibi durmanıza yardımcı olacaklarından şüpheniz olmasın. Zamansız parçaların sayesinde siz trendlere değil onlar size hizmet etmeye başlayacaklar. Peki nelerdir her yerde ve her zaman duyduğumuz bu zamansız ve olmazsa olmaz temel parçalar ???



1-Siyah Pantolon
Zamansız ve temel parçaların başrol oyuncusu ve kesinlikle olmazsa olmazı... Vücut şeklinize göre seçeceğiniz bir spor bir şık iki siyah pantolon, dolabınızdaki birçok parçayla kombinlenebilir. Siyah pantolonlar o kadar uyumludur ki onlarla ister işe gidin, ister akşam yemeğine isterseniz de arkadaşlarla gece gezmesine hiç seslerini çıkarmadan size eşlik ederler hem de tüm asaletleri ve şıklıklarıyla. Bu arada unutmadan söyleyeyim topuklu veya düz ayakkabı seçiminize de karışmazlar...





2-) Beyaz Gömlek
İşte karşınızda kült bir parça daha... Elbise, pantolon, etek, şort veya jean... Kendinizi sınırlamayın ve istediğiniz herhangi bir parça veya  renk ile eşleştirin ve kendinizi onun ellerine bırakın. Sofistike ve parlak görünmeniz için sihrini kullanmaya anında başlayacaktır beyaz gömlek.
Klasik ve özgün her parça ile eşleştirebilmek için değişik formlarını kullanmaktan korkmayın. Dolabınızda yarattığı ışığa siz de inanamayacaksınız.






3-) Blazer Ceket
Bir kıyafeti blazerdan daha iyi gösterebilecek başka tek bir parça daha yok diyebiliriz. İster jean, ister şort isterseniz en şık elbisenizle eşleştirin bir anda omuzlarınızın daha dik durduğunu fark edeceksiniz. Gitmek istediğiniz her yerde en yakın arkadaşınız olarak size seve seve eşlik edecektir. Klasik, boyfriend ya da smokin gibi değişik formlarından hangisini seçerseniz seçin tarzınızı vurgulamak için en önemli silahlarınızdan biri olacağı kesin...







4-) Jean Pantolon
Hemen hemen herkesin dolabında birkaç çift jean pantolon vardır. Onlardan vazgeçmemiz ise kesinlikle ihtimal dahilinde değil gibi görünüyor. Her ortama ve kombine müsait olan bu anahtar parçalar modanın evrensel dili. Birçok model, renk ve tasarıma sahip olan jean pantolonların boru paçalı olanları ise klasik ve temel parçaların arasına çoktan girdi bile. Hemen hemen her marka, her sezon jean koleksiyonlarına yeni yorumlar getirse de boru paçalı modelleri eksik etmiyorlar. İster stilettolarınız ve pırıl pırıl bluzlerinizle, isterseniz spor ayakkabılarınız ve en sevdiğiniz tişörtünüzle giyin, içinde kendinizi hem şık hem de rahat hissetmeniz garanti. Üzerinizde en güzel duran jean'i bulduğunuzda sakın kaçırmayın hatta birkaç rengini almayı ihmal etmeyin.




Şimdi dolabınızın karşısına geçin ve bu temel parçalara stilinize göre yorumlar getirmeye hemen başlayın. Ortaya çıkan sonuçlara siz de inanamayacaksınız. Hiç giyemeyeceğinizi düşündüğünüz parçalar klasikler sayesinde daha da değerlenecek ve üzerinizde parlamak için can atacaklar. Tüm dolabınızı kullanmaya başladığınızı gördükçe onlara daha çok bağlanacak ve vazgeçilmezlerinizin arasında üst sıralara yerleştireceksiniz.

Klasik parçalarla yaptığınız kombinleri bana iletin ve burada paylaşalım  ve hatta belki sizin oylarınızla en yaratıcı ve şık olan kombini de seçeriz, ne dersiniz ::)))

2 yorum:

  1. bu parçalar konusunda sana tamamen katılıyorum bir de trençkotu eklemeliyiz bence :)

    YanıtlaSil
  2. Begenmene sevindim sJ. Trençkot konusunda kesinlikle haklısın. Dış giyim ve ayakkabı çantada da zamansız parçalarla ilgili bir dosya hazırlayacağım. Trençkotu da orada görüyor olacağız...
    Bu arada bu parçalarla yaptığın bir kombini gönderirsen çok sevinirim...

    YanıtlaSil