16 Temmuz 2012 Pazartesi

BB Creams...




BB kremler hayatımıza aniden giriverdi. Kozmetik dükkanlarından internet sitelerine, eczanelerden televizyon reklamlarına kadar her yerde onları ve yarattıkları iddaa edilen mucizeleri görmeniz mümkün. BB krem çılgınlığı aslında Asya'da başlamış ve bunu fark eden kozmetik üreticilerinin neredeyse tamamı bu trendi yakalamak içi kolları sıvamış. BB kremler "Güzellik Balsamı" hatta formülüne gore "Leke Balsamı" olarak tanımlanabilir ama aslında basitçe cilt bakım maddeleri ve güneş koruyuculardan oluşan renkli nemlendiriciler. Reklamlarda anlatılan mucizelerine gelince cilt bakım uzmanları bu kremlerin all-in-one bir mucize olduğunu düşünmüyorlar. Sadece biraz daha geliştirilmiş renkli nemlendiriciler olarak yorumlanan BB kremleri özellikle yaz aylarında fondötenlerin ağırlığından uzak durmak ve güneşten korunmak için tercih edebilirsiniz.
Ben de bir arkadaşımın tavsiyesi ile Granier'in BB kremini denedim ve fiyat fayda çerçevesinde başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ancak en iyisi olmadığı kesin...
En iyilere gelince sizler için bir araştırma yaptım. Bazılarını denedim bazılarını da güzellik uzmanlarının tavsiyelerine göre bir araya getirdim. Eğer siz de onlardan bir tane edinmeyi düşünüyorsanız umarım yardımcı olabilirim.


Estee Lauder;

Kesinlikle favori cilt bakım markam olan Estee Lauder beni yine şaşırtmadı ve BB kremler arasında da öne çıkmayı başardı. Diğerlerine göre biraz daha kalın bir yapıya sahip olmasına rağmen yüksek 35 SPF güneş korumasıyla  sizi koruma altına alıyor. Sürdüğünüz anda mükemmel bir cilt görüntüsüne zahmetsiz ulaşmanızı sağlıyor. Fiyatı ise 150 TL...
Clinique;

Cilt tonunuza en iyi uyum sağlayan BB krem olarak görülen Age Defense BB krem ise 30 SPF güneş korumasına sahip. İnce ve geçirgen bir yapıya sahip olan bu krem kapatıcılık arıyorsanız sizi pek mutlu etmeyebilir. BB kremden beklentiniz sadece cildinize ışıltı ve renk tonu vermesi ise Clinique tam size göre. Fiyatı 134 TL...

Smashbox;

Smashbox makyaj bazları ve astarlar konusunda en başarılı markaların başında geliyor o nedenle BB kremi de şaşırtıcı değil haliyle. Camera Ready BB krem diğerlerinin aksine kokusuz bu nedenle eğer hassas ve alerjik bir cildiniz var ise bu ürün tam size göre diyebiliriz. ilk sürdüğünüz andaki muhteşem cilt görüntüsünü uzun sıcak bir günün sonunda bile gösteren olan Smashbox en dayanıklı BB krem olma unvanını hak ediyor.
Smashbox markasına Sephora mağazalarından ulaşabilirsiniz. Fiyatı 120 TL...



M.A.C.;

Cilt tipinden bağımsız olarak kusursuz bir cilt tonu oluşturmakta çok başarılı olan Mac BB krem de 35 SPF güneş korumasıyla bir taşla birkaç kuş vurmayı başaranlardan. Saf bej rengi ile cildinizle tam bir uyum içerisinde çalışarak makyajsız kusursuz bir cilt görüntüsü yaratıyor. Henüz Türkiye'ye gelmediği için fiyat bilgisi veremiyorum.



Benim araştırdıklarım bunlar eğer sizlerin de kullandığı ve tavsiye edeceği başka ürünler var ise seçim yapmadan ben de sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.

En kısa zamanda görüşmek üzere...
Sevgiler...

2 yorum:

  1. bu kremler gerçekten yüzün her yerinde aynı rengi verebiliyor mu? Homojen mi demek istiyorum, ifade edebildim mi bilemiyorum? :)

    Naz

    http://nzlgrck.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ben Garnier'inkini kullanıyorum Nzl'cım ve evet oldukca homojen bir renk elde edebiliyorsun bu kremlerle. En sevdiğim ozellikleri bu hatta:)))

    Sevgiler
    Gamze

    YanıtlaSil